Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjord golfduell mellan storklubbarna

Inga tacklingar. Inga dribblingar. Inga målvaktsräddningar. Inga passningar. Men ett antal skott som resulterade i birdies, par och kanske en och annan bogey blev det när SAIK och Brynäs IF möttes på golfbanan.

Annons

Resultatet? Kanske inte allra viktigast den här gången. Däremot blev det ett trivsamt tillfälle för Gästriklands mest framgångsrika idrottsklubbar genom tiderna att under några timmars samvaro med tävlingsnerv lära känna varann lite närmare.

För något decennium sedan möttes SAIK och Brynäs varje år i golfduell. Under 2000-talet har det varit stiltje i de förbindelserna. Men nu planerar klubbarna för att mötas årligen igen:

– Det här var kanonroligt, säger SAIK:s bandytränare Ola Grönberg. Det är härligt att spela under avspända former på det här sättet.

– Självklart ska vi bjuda in till spel i Gävle nästa år, garanterar Brynäs ledare Janne Larsson och berättar att det var ytterst nära för en av spelkamraterna i hans boll, SAIK:s Micke Wikström, att göra hole-in-one på det tolfte hålet.

– Bollen studsade förargligt nog i flaggan och ut!

Klubbtävlingen var upplagd i matchform. I varje ”boll”deltog två spelare per lag där två poäng delades ut på varje hål. Eller som det heter på golfspråk: bästboll och sämstboll.

Resultatet då –jo, sedan Brynäs tagit ledningen med 3-1 efter fyra av matcherna lyckades hemmaspelarna komma igen och utjämna till oavgjort, 3–3.

Annons