Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Och regnet det bara öste ned...

Vädret var det mest spännande som hände under första dagen av Gävle Open i golf. Regnet vräkte ner under förmiddagens spel och efter några timmar tvingades tävlingsledningen blåsa av aktiviteterna. Banan hade blivit oduglig för spel.

Annons

I det läget hade många fortfarande inte hunnit starta sin rond, medan andra spelat 12-13 hål. Stora vattenpussar belägrade banan och vissa greener var omöjliga att putta på.

I samråd mellan tävlingsledning och domare togs beslut om en paus på några timmar, eftersom det fanns vissa tecken om en ljusning framåt eftermiddagen. Klockan fyra och efter intensivt arbete av banpersonalen satte spelet igång på nytt och vips tittade solen fram och förgyllde både bana och spelare.

Visserligen var det fortfarande mycket vatten kvar på fairway, men greenerna torkade upp och blev helt acceptabla.

Damerna med sina färre deltagare hann spela samtliga 18 hål, medan bara en del av herrarnas startfält blev klart.

De som inte hann avverka hela ronden börjar på lördagsmorgonen där de slutade i går. De hade också lite favör av att få starta sent jämfört med morgonpasset. En förklaring till några märkliga resultat kan otvivelaktigt skyllas på vädret.

En som startade bland de allra första och verkade trivas som fisken i vattnet var en av de fem hemvändarna, Peter Grimfjord från Jönköping. Trots problemen gick han sina första nio hål ett slag under banans par!

Eftersom alla spelare inte hann avverka hela ronden, kan vi inte redovisa resultat på herrsidan från första dagens spel.

Däremot bjöd damtävlingen som väntat på en kamp mellan de tre favoriterna. Inför dagens finalrond leder Bro-Bålstas Therese Lind med ett slag före Gävles Py Bengtsson, som i sin tur har ett slag till godo på Madde Hedblom. De går i en intressant ledarboll i dag.

15-åriga Cecilia Leijon-Fröjd från Hofors bjöd på positivt spel första dagen och delar sjätte plats. Placeringen bakom mer rutinerade Linnéa Friskman från hemmaklubben.

Mer läsning

Annons