Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oja laddar för Europatourkvalet i Spanien

/
  • Erik Oja från Högbo har några spännande golfveckor att se fram emot.

Erik Oja laddar inför Europatourkvalets andra steg med träning och tävling i spanska Bonmont. Tävlingen, över tre dagar, arrangeras onsdag till lördag.

Annons

– Den blir ett bra genrep inför huvuduppgiften, att veckan därpå ta mig vidare från det andra kvalsteget till slutkvalet om en plats på Europatouren 2016, säger Erik.

Förra året vanns motsvarande tävling i Bonmont av Eriks klubbkamrat Daniel Jennevret med tolv slag under par efter ronderna 63-69. I år fick Daniel respass vid första kvalsteget i Tyskland och får alltså inte göra Erik sällskap i Spanien.

El Saler heter den bana i norra Spanien där det andra kvalsteget avgörs den 6-9 november, veckan efter tävlingen i Bonmont. Skulle Erik klara den uppgiften tar han plats i slutkvalet, som spelas den 14-19 november på Catalunyas välkända bana och där Peter Hedblom från Gävle tillkommer i kraft av sina tidigare meriter.

Tävlingarna den senaste tiden i nordiska ligan med 150-talet deltagare varje gång visar att det inte är något fel på Erik Ojas form just nu. Sedan han med tionde plats fixade avancemang till det andra kvalsteget, har Erik placeringarna 7-8-4. Fjärde plats i Ljunghusen vid Nordea Tours årsfinal imponerar mest.

Någon fler tävling tillsammans blir det inte för Högboduon i år. Däremot åker båda till en samling i Dubai den 13-19 december med den svenska aspirantgruppen inför OS 2020. Samma bana där Europatourens ”Race to Dubai” avgörs varje höst.

Denna vecka befinner sig Daniel Jennevret i London som gäst hos klubbtillverkaren Callaway, vars verktyg han spelat med i många år. Daniel har trots kvalmissen i Tyskland inte gett upp sina kvalplaner:

– Som det ser ut just nu kommer jag att försöka kvala in till Asientouren efter nyår. Kvalet spelas i Hua Hin, Thailand, och av allt att döma får jag sällskap av några svenska konkurrenter som jag brukar möta på Nordea Tour.

Mer läsning

Annons