Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oja tvåa efter bra avslutning

Erik Oja, 19-årig golfare från Gävle GK, avslutade med en birdie och blev med andra plats på Elisefarm bäst av spelarna från Gästrikland när årets kval till SAS Masters Tour 2010 avslutade på fredagen

Annons

Men det var fler än Erik av gästrikarna som skaffade sig en utmärkt spelkategori inför nästa år. Högbos Kalle Andersson hamnade nia på Ljunghusen och hans klubbkamrat Gustaf Sjögren tia på Österlens bana.

Eftersom samtliga kvalresultat på de tre banorna med slutplaceringar 2-12 ger en bra kategori i SAS Masters 2010 kan alla tre känna sig nöjda med sina insatser i Skåne. Det var betydligt bättre än vad som presterades av gästrikespelarna för ett år sedan.

Erik Oja gjorde sin bästa rond just under avslutningsdagen. Och det var speciellt på de sista nio hålen som Erik visade upp vad han kan. Då gjorde han fyra birdies, fyra par och en bogey, vilket gav 33 slag. Och med birdien på det avslutande hålet klättrade Gävlejunioren två placeringar upp till andraplatsen.

Även Eriks klubbkamrat Tomas Molander och Niklas Sjöberg från Hofors klarade spelkortet till ett antal tävlingar nästa säsong. Niklas agerade stabilt hela tiden, medan Tomas efter en mindre bra inledning avancerade varje dag.

Förhållandena på fredagen var något bättre än torsdagens busväder. Men att spelarna haft det svårt visas av segerresultaten på de olika banorna: Elisefarm +11, Ljunghusen +3 och Österlen +5. Inte någon av de ursprungligen nära 300 deltagarna lyckades alltså gå under respektive banas par!

Daniel Rudolfsson från Gävle, som först rapporterades klar för finaldagen efter torsdagens spel, kvalgränsen sattes till +16 på Ljunghusen, hade tyvärr marginalerna emot sig. Tävlingsledningen beslutade på kvällen att flytta gränsen till +15, vilket drabbade Daniel och ytterligare ett par spelare.

Mer läsning

Annons