Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överlägset Gävle avancerade till lag-SM

/
  • Nästa år får den här truppen spela lag-SM i Barsebäck. I främre raden coacherna fr v Per Liv, Micke Wendin, Lasse Wallstedt och Martin Wendel. Stående fr v de som gjorde det: Marcus Norgren, Joel Wendin, Kalle Nilsson, Pontus Nyholm, Joacim Åhlund och Daniel Rudolfsson.
  • Individuell Gävlevinnare sista dagen 1: Joel Wendin, som slår ut sin drive på det långa 14:e hålet.
  • Individuell Gävlevinnare sista dagen 2: Pontus Nyholm slår ut bland blader och löv på det 16:e hålet.

Nästa sommar skickar Gästrikland två klubbar till Barsebäck och herrarnas lag-SM i golf.
Gävle kvalificerade sig på lördagen genom att vinna division ett hemma på Avans bana, och Högbo finns där sedan tidigare.

Annons

Högbolaget lyckades visserligen inte behålla sin bronsplats från fredagen men avancerade jämfört med i fjol fem placeringar till femte plats. Ett enda, futtigt slag från att dela tredjeplaceringen…

Bland Högbospelarna var det junioren Linus Lilliedahl som avslutade bäst med att gå den tuffa Mastersbanan på par. Endast en spelare i hela startfältet lyckades underskrida 70-gränsen.

Daniel Jennevret och Erik Oja föll inte ur ramen med två respektive tre slag över banans par, medan däremot Kalle Anderssons 82:a inte höll måttet för dagen. Synd för Kalle, som i sina tidigare framträdanden under SM-dagarna gjort mycket bra ifrån sig.

– Det gick lite galet för oss mot slutet. När sex hål återstod låg vi på delad andraplats. Men då började förmodligen nerverna spöka, säger coachen Peter Isaksson.

Peter hade i förväg tippat att Högbo skulle hamna runt 5-6:e plats, så i det avseendet fick han rätt.

– Men innerst inne hade jag förstås förhoppningar om lite bättre, säger Peter som passar på att berömma Linus Lilliedahl för dennes stabila spel.

Matchen om guldet mellan de två Stockholmsklubbarna Djursholm och AIK blev egentligen ingen match, eftersom Djursholm drog ifrån direkt.

Bronsmatchen var däremot spännande in i det sista och där utmanades Högbo av två klubbar från Göteborg, Delsjö och Chalmers, som delar på tredjeplatsen.

Spännande tätstrid blev det däremot inte i Gävle. 37 slag skiljde till slut mellan hemmaklubben och tvåan Umeå, som höll undan med två slag mot duktigt spurtande Hudiksvall.

– Nu får vi börja rusta för nästa år, säger klubbens tränare Per Liv, som har fyra juniorer i det vinnande laget.

Tre av segrarna (Kalle Nilsson, Daniel Rudolfsson och Joel Wendin) pluggar och spelar golf i USA, medan en femte (Pontus Nyholm) gör samma sak i Uppsala.

– Det är roligt att se hur de här unga killarna tar för sig, tycker Per.

Skulle de förbättra sig lika mycket till nästa säsong som de gjort i år, kanske Högbo får se upp!

En jämförelse mellan de två klubbarnas resultat visar för övrigt att Högbo i Barsebäck och Gävle på hemmabanan slutade -4 respektive -2 i förhållande till banans par. Dvs två slags skillnad. Det bör dock påpekas att Barsebäcks två banor, framförallt Mastersbanan, är betydligt svårare att bemästra än Avan, som i blåsten ändå inte var lätt att tas med på lördagen. Inte en enda rond under 70 slag. Närmast var två av Gävlejuniorerna, Pontus Nyholm och Joel Wendin med 71 slag.

De övriga lokala klubbarna i seriespel hamnade båda på köplats:

• Gävles damer var långt, långt efter i Leksand och får inrikta sig på division två nästa år.

• Älvkarlebys herrar i tvåan spelade i Hallstavik och hade endast ett lag efter sig.

Mer läsning

Annons