Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planerna sprack – Hedblom missar British Open

Det blir inget British Open för Peter Hedblom. 138 slag och en delad 45:e plats i kvalet räckte inte för Gävlesonen. – Det gick inte riktigt som planerat, suckade Hedblom.

Annons

Hedblom behövde som sämst placera sig på en 18:e plats för att kunna kvittera ut en British Open-biljett. Men trots en slutplacering som 45:a skiljde det inte mycket till en plats i ”The Open”.

– Nä, jag fick en hygglig start och allt kändes bra i första varvet. Jag trodde att fyra under par efter första rundan skulle räcka, sa Hedblom som kom till kvalet med stort självförtroende efter 30:e platsen på europatourtävlingen i München förra veckan.

Men ett bra självförtroende hjälpte inte de sista 18 hålen – där det gick desto tyngre.

– Det gick inte riktigt som planerat. Jag trodde jag hade väldigt bra chans för en topplacering eftersom jag tycker att den sista banan är betydligt enklare att spela på också.

Däremot har Peter Hedblom inte helt sumpat en British Open-plats. Han blir nämligen kvar i England för att på torsdag starta i The European Open.

– Det finns en plats att slåss. Det gäller helt enkelt att hamna bäst av alla som inte redan är kvalificerad till British Open, förklarade Hedblom.

– Jag kan tvingas komma etta eller kanske 47. Det enda jag vet är att jag måste spela grymt bra, tillade han.

Hedblom gick runt kvalet till British Open på 138 slag, ett under par och tre slag sämre än vad som behövdes för en playoffplats till Major-tävlingen British Open.

Mer läsning

Annons