Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryggskadad Hedblom långt efter

Peter Hedblom störs av en smärtande rygg.
Då blev första rundan i Europatourtävlingen i Dubai en besvikelse – tre slag över par och en 108:e plats.
– Jag vågade inte dra på ordentligt, säger Gävlegolfaren.

Annons

Ett hårt pass i gymmet i måndags kan ha varit orsaken till ryggproblemen. Peter Hedblom körde frivändningar och kände smärtan komma krypande kort därefter.

Någon vidare uppladdning inför hans tredje Europatourtävling för säsongen blev det därför inte. Nio träningshål på tisdagen var allt ryggen orkade med.

– Jag kunde inte ens slå bollar på rangen och fick lov från tävlingsledningen att slippa spela onsdagens pro-am, berättar Hedblom, som ändå aldrig var speciellt nära att ställa in.

– Jag har fått behandling och ska äta inflammationsdämpande medicin, och i dag kändes det mycket bättre. Man brukar dessutom kunna spela bra när man inte har några krav på sig.

Särskilt bra gick det emellertid inte. 75 slag innebär visserligen att det bara fattas tre till en förväntad kvalgräns – alla hann dock inte spela klart förstarundan, på grund av dimma på morgonen och mörker på eftermiddagen – men en topplacering är förmodligen inte att tänka på. Ledande Rory McIlroy från Nordirland ligger exempelvis åtta slag under par och tvåan, svenske stjärnan Robert Karlsson, gick sju under par.

– Jag hade fortfarande lite ont i dag och vågade inte dra på ordentligt med höften och ryggen. Det märktes särskilt när jag hamnade i ruffen, då slog jag några riktigt dåliga slag, säger Hedblom.

– Men förhoppningsvis är jag helt bra till andra rundan och jag tror fortfarande att jag kan klara cutten. Det är det som är målet nu, att få spela i helgen.

Peter Hedblom har varit förskonad från liknande problem tidigare.

– Nej, det känns så pass mycket bättre nu. Det går åt rätt håll.

Mer läsning

Annons