Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så nära – men Hedblom föll i särspel

En decimeter.
Mer skiljde inte Peter Hedblom från hans tredje Europatourseger.
– Det är blandade känslor, säger Gävlegolfaren som föll i särspel och slutade delad tvåa i KLM Open bakom engelsmannen Simon Dyson.

Annons

Hedblom ledde Europatourtävlingen i holländska Zandvoort med två slag när han i par med irländaren Peter Lawrie slog ut på den sista rundan i går.

Då försvann flytet i spelet från de tre första rundorna, samtidigt som Lawrie gjorde birdies och engelsmannen Simon Dyson storspelade på väg mot tangerat banrekord, 63 slag (7 under par).

Efter tolv hål hade Hedblom ett över par för dagen och låg då tre slag bakom Lawrie och två bakom Dyson.

– Det kändes inte så bra, jag fick verkligen kämpa i dag, säger Hedblom, som trots att spelet aldrig stämde hundraprocentigt ändå så när lyckades spurta hem segern till slut.

– Är jag med däruppe brukar jag hålla, och det är jag stolt över. Jag gav verkligen allt, säger Hedblom.

Birdies på 15:e och 17:e innebar att han var i delad ledning med Dyson och Lawrie inför sista hålet, och efter ett bra inspel på 18:e puttade Gävlegolfaren för seger – men fick se bollen stanna en decimeter från hål.

I särspelet med Dyson och Lawrie avgjorde den förstnämnde direkt med en birdie. Hedblom låg bäst till efter utslaget men valde fel klubba och slog över green på inspelet.

– Ett perfekt slag. Jag hade slagit en wedge alldeles innan på samma hål och slagit för kort, så nu slog jag en lös järnnia men fick på en jäkla bra träff, förklarar Hedblom.

Det här var fjärde gången han var med i ett särspel på Europatouren, och fjärde gången det slutade med förlust.

– Det känns lite surt. Samtidigt är jag glad att jag är med däruppe och slåss om segrar igen, och att gå från en 21:a plats som säsongsbästa till en andraplats är ju ganska bra, säger Hedblom.

En seger hade automatiskt gett spelrättigheter på Europatouren de kommande två åren. Nu har han i alla fall med största sannolikhet tjänat in de pengar som behövs för att klara tourkortet för 2010.

– Det känns bra, då vet jag att jag har ett jobb att gå till nästa år också. Och det är aldrig fel med en stor prischeck, säger Hedblom, som fick drygt 1,5 miljoner kronor för andraplatsen.

Framgången betyder också att han lämnar sin 155:e plats i Europatourens penningliga och kanske kan vara på väg upp bland de 60 bästa som får spela finaltävlingen i Dubai där den totala prissumman är hisnande 10 miljoner dollar.

– Det är den tävlingen jag har tänkt mest på, jag har försökt att inte fokusera så mycket på kortet, säger Hedblom, som närmast spelar i Skottland och Johnnie Walker Championships.

– Det här betyder mycket för självförtroendet. Nu känns det som att jag kan ta någon seger i de avslutande tävlingarna.

Mer läsning

Annons