Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongen över för Peter Hedblom

Annons

GOLF/EUROPATOUREN. Peter Hedblom landade på en parrunda och klarade sig inte vidare till fortsatt spel i säsongens sista uppgift på Europatouren.

Det betyder också att Gävlegolfaren inte klarade årets målsättning; att få spela tourfinalen i Dubai dit de 60 bästa spelarna på Europatoren kvalificerar sig. Inför tävlingen i Hong Kong var Peter på 89.e plats och hade behövt en topplacering för att ta sig till Dubai.

Fredagens runda slutade på 70 slag. Ett slag bättre och 40-åringen från Strömsbro hade fått spela de två avslutande rundorna i tävlingen. Totalt stannade Hedblom därmed på ett under par och en delad 67:e plats – två under hade krävts för att klara cutten. För övrigt var det ingen svensk av de sju som kom till start som tog sig vidare till helgens spel.

Hedblom hade ett jämnt andravarv och svarade för en bogey, en birdie och resten par, men det räckte alltså inte. Leder tävlingen gör engelsmannen Ian Poulter hela 13 slag under par, detta efter en fantastisk andrarond på tio slag under par – en 60-runda alltså.

Mer läsning

Annons