Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakstart för Jennevret

Daniel Jennevret är inte bara bäste gästrike utan även främst av de många talangfulla 19-åringar som finns i startlistan vid årets upplaga av Gävle Open.
Högbospelaren ligger på tredje plats med 69 slag, tre under banans par men har fyra slag upp till ledaren Victor Almström från Viksjö.

Annons

Denne gjorde ett riktigt kanonvarv med 32 slag på Avans första nio hål och 33 på de avslutande. 65 slag är detsamma som nytt banrekord. Imponerande på den inte särskilt lätta banan, där greenerna var kanonsnabba med ett så kallat stimpvärde på 11,3.

I kampen med jämnårige norrmannen Anders Kristiansen från Norge – det är han som har ett plushandicap på 4,5 – drog Daniel Jennevret längsta strået på de första 18 hålen av de totalt 36 som ingår i Gävle Open. Norrmannen fick nöja sig med att gå exakt på banans par, 72 slag. Med det ligger han på delad åttonde plats.

– Spelet har fungerat bra i dag. Hoppas att det funkar lika bra under lördagens avslutning, sa Danne som skickade iväg bollen 320-330 meter vid ett par tillfällen.

Mycket överraskande heter den bäste Gävlespelaren på herrsidan Niklas Wallin. Jämfört med alla plushandicapare (totalt 43 på herrsidan) var hans 1,4 före tävlingen inte särskilt imponerande. Men Niklas klämde till med 71 slag från de vita utslagen, ett under banans par, och ligger med det på delad femte plats inför avslutningen.

Bra framme finns även Ulf Andersson och Marcus Norgren med delad tionde plats.

Bland damerna heter ledarinnan efter första dagens spel Christina Petersson från Gävle. Hon landade på 75 slag och är ett före Therese Lind från Viksjö.

Py Bengtsson är femma och unga Jonna Smiding så långt fram i resultatlistan som på sjunde plats.

Mer läsning

Annons