Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södergren coach - i golf

Patrik Södergren har varit med om att vinna fem SM-titlar i bandy. Nu gör han entré i en annan sport – golf. Dock inte som spelare utan som coach när Högbo på fredag och lördag i Umeå ska försöka ta klivet upp till golfens finrum, elitserien.

Annons

– Jag har verkligen, precis som många andra SAIK:are, blivit biten av golf, förklarar Patrik. Och nu när jag lagt av med bandy försöker jag förbättra mitt eget spel. Men mina 6,7 i handicap räcker förstås inte till för att gå in i Högbos serielag. Däremot har jag lovat att hjälpa till med coachningen i Umeå.

Det är tre år sedan Högbo senast spelade i elitserien. Sin storhetsperiod hade klubben på 80-talet då serielaget vid ett tillfälle knep SM-brons.

Nu leder Högbo division ett efter första sammandragningen i Hudiksvall med fem slag före Uppsala. Det finns alltså en rejäl chans till avancemang.

– Men det är många lag som trycker på bakifrån, konstaterar lagets andre coach Roger Andersson. Det skiljer bara tolv slag mellan första och fjärde lag och det är egentligen ingenting med tanke på hur många ronder som ska spelas.

I samma division återfinns även Hofors, som ligger sjua efter första omgången och nu i första hand går in för nytt kontrakt.

– Vi är 23 slag efter Högbo och ser det inte som någon omöjlighet. Åtminstone ska vi spela offensivt första dagen för att ge oss själva en chans, säger coachen ”Nutte” Sjöberg. Går det inte bra, får vi gå på säkerhet därefter för att behålla kontraktet.

Hofors och Högbo åker för övrigt till Umeå i gemensam buss ihop med Hagge och Uppsala för att hålla nere resekostnaderna.

Andra lag med goda möjligheter till avancemang i seriesystemen är Gävles och Högbos damer. Gävle ligger tvåa i division ett, endast två slag efter Bollnäs. Hälsingedamerna har dock favör av hemmabana och måste utpekas som favoriter.

– Men nu får vi tillbaka Madde Hedblom i laget och det borde betyda en hel del, betonar coachen Niklas Lindström. Hon har visserligen inte tävlat i år ännu utan bara tränat men klarar sig säkert bra på gammal rutin.

Högbo spelar i division två, och har ingen chans att nå ifatt ledande Timrå när de ska spela sin andra omgång på Arvidsjaurs niohålsbana.

– Men två klubbar går upp till ettan och vi har ett försprång på 30 slag till trean Storsjöbygden, säger lagets ankare, Johanna Rosén.

Älvkarleby har de senaste åren tagit för vana att bli tvåa eller trea i herrarnas div.III. Det lutar åt något liknande vid den andra sammandragningen, i Kåbo.

– Vi spelade inte särskilt bra i första omgången, fastslår Perry Andersson, spelande coach. Nu ska vi försöka rycka upp oss och se hur långt det räcker.

Frille Eriksson

Mer läsning

Annons