Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svag puttning av Hedblom i Dubai

Femma från slutet och stora problem med spelet på greenerna.
Peter Hedbloms första runda i Dubai blev ingen succé.
– Järnspelet är bra, men jag puttar riktigt jävla ruttet, suckar han efter gårdagens 75-runda och den delade 54:e platsen i Europatourfinalen i Dubai.

Annons

Hedblom aviserade redan på förhand att den nybyggda banan i Dubai – Earth Course – inte riktigt föll honom i smaken.

– Det är killar som slår riktigt långt som ligger i topp. Precis som jag trodde så passar banan långtslående spelare, konstaterar han efter första rundan.

Hedblom ligger själv långt efter toppen efter de första 18 hålen.

– Jag fick en riktigt dålig start. Jag spelar hyggligt men jag har ruggiga problem på greenerna. Två gånger fick jag tre-putta och det är för dåligt, suckar han.

75 slag blev det till sist, efter fyra bogeys och bara en birdie, och därmed tre slag över par. Men trots att han har tio slag upp till ledaren har han inte helt givit upp hoppet.

– Om spelet sitter där, och jag kan göra 4, 5, 6 slag under par då kan jag nog avancera och ta in på toppen.

– Det vore väl realistiskt att hämta upp till en 20:e plats, säger Hedblom som gärna vill avsluta säsongen med flaggan i topp.

Hedblom slår ut tidigt på morgonen i dag, klockan 8.10 (5.10 svensk tid), något som han själv ser som en fördel i blåsten på Earth Course.

– Det blåser ganska ordentligt och efter lunch ökade det markant i dag (i går) så jag hoppas att jag är klar med andra rundan innan tolv i morgon (i dag).

Australiensaren Robert Allenby leder tävlingen på 65 slag, sju under par och jagas närmast av en trio på sex slag under par.

Johan Edfors är bäste svensk efter första rundan på en tionde plats.

– Han spelar riktigt bra, konstaterar Hedblom om landsmannen Edfors.

– För min del gäller det att gå ut och sätta press och jaga birdies nu. Jag får kriga på, men passa på att njuta av den här upplevelsen, det är en jäkla bra tävling, summerar Hedblom.

Annons