Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Succé för ”Bäckis” tävling

För andra året i rad blev NHL-stjärnan Nicklas Bäckströms egen golftävling en jättesuccé.

Trots att några stora namn tackade nej i sista stund njöt såväl amatörer som proffs i solen på Gävle golfklubb.

– Vi vill fortsätta göra detta många år framöver, säger huvudpersonen själv.

Annons

En av NHL:s största stjärnor, Nicklas Bäckström, är en av initiativtagarna till den välgörenhetsturnering i golf som i går avgjordes för andra året i rad.

Tävlingsformen var fyrmannascramble – med två lag i varje boll.

Men även om dagen blev lång var det bara glada miner runt Avan.

Själv imponerade Nicklas Bäckström med rejäla drivar och snygga inspel men han erkänner att det inte finns så mycket tid att spela golf hemma i Washington.

– Det finns några riktigt fina banor där och jag har haft flyt att få spela på några av de finaste. Men det är ju mest på försäsongen och efter säsongen som man hinner spela, säger ”Bäckis”, som har nått dit många golfspelare drömmer om att nå – singelhandicap.

– Jag ligger på 7 i hcp, men när man tittar på proffsen i dag känner man att de är en bit före.

Förutom sponsorer och hockeyspelare, både nu aktiva och gamla legendarer, hade Bäckström lyckats knyta till sig flera spelare som normalt återfinns på Sverigetouren.

– Det är Ove Molin som har de kontakterna. Jag tror att dom utifrån tycker det är kul att komma hit och spela också. Och för mig är det jätteroligt att få spela tillsammans med golfproffs och se hur duktiga de är, säger Bäckström.

Totalt var det hela 16 stycken som normalt spelar på Nordea Tour (Sverigetouren), dessutom fanns även Gävles Madde Hedblom samt Maria Bodén, som bägge har spelat på damernas Europatour, på plats.

• Hur viktigt är golfspelet en sån här dag, Nicklas?

– Äh, det är inte så viktigt. Klart det är kul att spela bra golf men det roliga är komma ihop och surra lite. Att pengarna som går till välgörande ändamål är viktigt och det får vi tacka sponsorerna för.

Att några kändisar som Peter ”Foppa” Forsberg, Tobias Enström, Tommy Salo och Doug Murray inte kunde vara med och spela i år av olika anledningar är inget som bekymrar ”Bäckis” så mycket.

– Vi vill ju jättegärna att så många som möjligt ska kunna vara med, men det går ju inte riktigt alla gånger. Men jag är jättenöjd att vi blev 104 spelare i år.

Mer läsning

Annons