Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt för Hedblom via fyra birdies

Fyra birdies och en bogey, totalt tre under par för dagen, blev resultatet av Peter Hedbloms andra runda i Scottish Open i Glasgow. Två birdies kom dessutom på några av banans svåraste hål. – Jag hoppas jag kan göra birdies på både de svåra och de lätta hålen i morgon, skrattar Peter Hedblom.

Annons

Han var bara halvnöjd med sin förstarunda på den vackra Loch Lomond-banan i Scottish Open. Inför dag två låg han inte bland de 50 bästa, trots att han gick banan på ett under par. Desto mer nöjd var han i går när Sporten nådde honom efter att ha gått andrarundan på tre under par och avancerat till en 28:e plats i resultatlistan.

– Jag spelade riktigt bra. Jag radade upp chanser på de första hålen och låg tre under par efter första nio, säger Peter Hedblom.

Strilande regn har gjort de skotska greenerna långsammare, vilket inbjuder till aggressivare spel och lägre scorer. I det läget blir puttningen det viktigaste vapnet i offensiven. Och det var just puttningen, särskilt på par 4-hålen, Hedblom var missnöjd med efter första dagens spel. I går fungerade den bättre. Tre av fyra birdies kom på just par 4-hål.

– Banan är fortfarande mjuk och det var lite svårare pinplacering i dag. Jag hoppas jag kan fortsätta putta bra, det var riktigt bra de sista 13 hålen, säger Peter Hedblom.

Totalt ligger han på fyra under par, fem slag efter ledande argentinaren Angel Cabrera. Med det resultatet klarade han cuten med stor marginal och kan se fram emot ytterligare två dagars spel i Skottland.

Annons