Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgivenhet efter andra SM-dagen

– Hade det inte handlat om mästerskap, skulle vi aldrig ha gått ut och spelat i dag!

Roger Andersson, coach för Högbos SM-trupp i Barsebäck, var uppgiven efter torsdagens singelspel.

Annons

– Det här är förhållanden som vi inte är vana vid med hårda, byiga vindar, regnställ, paraply och en dyngsur bana. Det var oerhört svårt att bestämma riktningen på vindbyarna, så jag beundrar alla som gick på eller under par den här dagen.

När halva mästerskapet spelats ligger Högbo strax under nedflyttningsstrecket – men med bra häng uppåt – och har i sin tur Gävle åtta slag bakom sig. Placeringarna är 14:e respektive 16:e, och vill de stanna kvar bland de 13 lag som får nytt kontrakt inför 2012, bör helst resultaten under de två sista dagarna förbättras med ett par slag per man.

Bäst av gästrikarna i går var Fredrik Eriksson från Gävle med 73 slag, två över par. Han hade klubbkompisen Marcus Norgren ett slag och Högboparet Linus Lilliedahl/Daniel Jennevret två slag bakom sig.

– Linus såg länge ut att gå mot ett väldigt bra resultat, innan han fick problem på sitt sista hål med bland annat en trädträff innan han treputtade och fick lov att ta en trippel, berättar Roger.

Erik Oja, som skulle ha spelat, tvingades kasta in handduken men kommer igen dubbelt i laget i dag.

I Gävles trupp har Fredrik Eriksson och Marcus Norgren spelat allt hittills. Och de har gjort det bra. Allt tyder på att de utgör stommen i laget även under de två finaldagarna. Laget var i går inte klart i skrivande stund.

Dagens spel handlar, liksom i onsdags, om foursome och bästboll. Med lite flyt kan det snabbt blir stora förändringar (till gästrikelagens fördel) i resultatlistan, men mycket tyder på att lördagens singlar avgör vilka som får stanna kvar och vilka som flyttas ned.

Högbo ställer i dag upp med följande spelare: foursome Jennevret/Oja och Lilliedahl/Kalle Andersson; bästboll Jennevret/Oja, Lilliedahl/Sjögren.

Mer läsning

Annons