Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken fröjd, ”Cissi”!

Cecilia ”Cissi” Leijon-Fröjd från Hofors går från klarhet till klarhet i sitt golfspel.
Den snart 17-åriga talangen har tagit ett stort kliv framåt i sommar. När riksdivisionen av Skandia Tour spelade tre dagar på Arlandas bana nådde hon sin främsta framgång hittills genom att bli tvåa.

Annons

Det betyder att Hofors GK för första gången någonsin i Skandia Tours historia kommer att få en deltagare i elitdivisionen.

Den omgången spelas 5-7 augusti på Österåkers golfbana i Stockholm och gäller samtidigt som junior-SM i slagtävling.

Vägen till finalspelet på Arlanda ramades in av idel goda insatser från ”Cissis” sida.

Det inleddes med 36 håls kvalificering där ”Cissi” hamnade på femte plats efter ronderna 78-80. Det ska ses mot bakgrund av att tjejklassen spelade från de gula utslagsplatserna, dvs från herrarnas vanliga utslag. ”Cissis” nya handicap ligger nu på 3,0.

Under andra dagen handlade det om matchspel. Det började med åttondelsfinal och där ställdes ”Cissi” mot tävlingens nordligaste deltagare, Vendela Bergbom från Boden. Det blev en enkel match, seger med 5/3.

I kvartsfinalen hette motståndaren Mia Landegren, en långtslående svenskamerikanska som tävlar för Drottningholm. Här vann ”Cissi” med 2/0.

Tredje dagen startade med semifinal mot Sofia Hillman från Österåker, som inte heller gav Hoforstjejen några problem. Segern spikades till 4/3.

I finalen mötte slutligen ”Cissi” jämbördigt motstånd. Ja, till och med övermäktigt, eftersom matchen gick till särspel och slutade med vinst för motståndaren Louise Ljungstedt från Lidingö på första särspelshålet.

– Det började med att jag hamnade i underläge med tre hål efter fem. Sen tog jag upp så att vi var lika efter nio hål och ledde med två hål efter tolv. Men därefter kom hon igen så att vi var lika efter 18 hål, berättar ”Cissi”.

I särspelet slog Louise in i ruffen och ”Cissi” rakt ut på fairway och därefter in på green för en birdieputt.

Men medan Louise spelade fram, chippade och enputtade så slutade den trots allt roliga dagen för ”Cissis” del med en treputt.

– Kändes lite surt. Men jag är nöjd ändå med att bli tvåa och kvalificera mig till elitdivisionen, säger ”Cissi”.

Annons