Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golfrestaurang öppnar i ny regi

På måndag öppnar Gävle golfrestaurang på nytt. Restaurangen leds av ett erfaret gäng, där den välbekante Gävlekrögaren Tommy Westby är ansvarig.

Restaurangen håller på att renoveras för fullt och kommer i princip se helt annorlunda ut jämfört med tidigare.

– Det ska bli lite mer som en restaurang och som en festlokal där man kan ha födelsedagskalas, bröllop och sådant, säger Tommy Westby, som ska driva stället tillsammans med Bernard Radonic och kockarna Marcus Lodin och Erik Hellström. Sedan årsskiftet har de tagit över efter TommyFlybring som drev restaurangen.

En vision är också att mura upp en grill utanför restaurangen och ha temakvällar med grillning på sommaren då golfandet pågår för fullt. Under vintern är förhoppningen att locka många lunchgäster. På måndag nästa vecka öppnar restaurangen för lunch och därefter kommer lunch att serveras året runt. På kvällarna finns möjlighet till att ordna catering och fester.

– Vi ska göra vällagad mat som lagats med kärlek. Så det kan bli allt från thaimat till husmanskost, säger Bernard Radonic.

Hur ska ni locka folk till en golfbana mitt i vintern?

– Genom att vara bra. Trevlig miljö, vällagad mat, god stämning, bra service. En kombination av det, svarar Bernard Radonic.

Tommy Westby och de andra i gänget är själva medlemmar och restaurangen arrenderas av golfklubben. Intäkterna tillfaller klubben och medlemmarna själva. Det har blivit ett antal timmar på banan för Tommy Westby och Bernard Radonic.

Men de är blygsamma.

– Vi är lite för dåliga på att spela golf så det blir billigare för oss att stå i köket och laga mat, skämtar Tommy Westby.