Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör bockbranden till ett evenemang

Så har bocken brunnit för i år. Detta återfinner jag på Aftonbladets hemsida. Det är en av de större nyheterna med Gävle-relation under detta år.

Hälften av dem som röstat i Arbetarbladets egna undersökning online, när jag skriver detta, tycker att det är bra pr för Gävle att bocken brinner. Innan bocken brann fanns det ingen artikel på Aftonbladets hemsida, inget nyhetsflöde om Gävle sedan långt tillbaka.

Vi i Gävle bör använda oss av Geflebocken och dess brand för att dra uppmärksamheten till Gävle. Gör bockbränningen till ett evenemang, där Söders Köpmän kan ha öppet till klockan 20.00 på kvällen med specialerbjudanden.

Fira med fyrverkerier och tävlingar. Brandkåren kan vara på plats och bocken kommer att brinna säkert, vid en tidpunkt som vi själva bestämmer. Låt rätten att tända på bocken vara något som lottas ut, eller delas ut till någon dignitär.

Varför slösar Gävle bort en av de mest kända medieikonerna som vi har tillgång till? Varför utnyttjar vi inte detta? Söders köpmän erbjuder pengar till tips, polisens resurser spenderas på att spana efter bockbrännare och chansen finns att branden spårar ur.

Varför inte göra det till något stort som kan dra folk till staden, mobilisera våra invånare och göra människor stolta?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel