Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör inte om Stockholms misstag i Sandviken

Annons

Trots att Sandviken är en ung stad finns områden med gamla anor och atmosfär. Några är redan borta: gamla Folkets Hus, gamla badhuset, gamla bruket, med mera. Valhalla räddades i sista stund.

Området kring Hyttgatsskolorna och Dal-Brittas damm är en pärla i Sandviken. Ändå har Sandvik beslutat att bygga kontor just där och riva den K-märkta Vibyvillan. Att detta kan ske måste väl bero på att de som beslutar i Sandvik enbart ser kortsiktiga fördelar och att Sandvikarna själva inte tycker att området är så ”märkvärdigt”. De flesta är i dag överens om att det var ett misstag att riva Klarakvarteren i Stockholm. I Sandviken vill man göra en liknande fadäs ett halvt sekel senare.

Jag är övertygad om att stadens charm har betydelse för den som vill flytta till Sandviken. Om Sandvik vill ha en bred rekryteringsbas bör man tänka även på detta. Kontorsplanerna är föga smickrande. Bästa beslutsfattare, tänk en gång till.

Michael Karlsson

Sandvikare i exil

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel