Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gör om datummärkningen

Datummärkningen bör göras om på livsmedel, kan som exempel ta ägg och smör som utan vidare klarar veckor utan att förvaras i kylskåp.

Under 1950- och 60-talet och tidigare förstås fanns inga kylskåp i hemmen. Vi fick vårt första kylskåp 1967 och det var så litet att bara två mjölkflaskor och något mer gick in. Trots detta hade vi mycket ägg, smör, fläsk och andra färskvaror i våra skafferier utan några problem. Eventuella problem uppstod kanske under rötmånaden i augusti-september, men bara tillfälligt.

Har någon sett hönsen lägga äggen i kylskåpet? Hönsen ruvar länge på äggen utan att de blir förstörda. Mjölk håller sig veckan ut utan kylskåp, den blir varm men inte förstörd.

Tyvärr är dagens mjölk inte av samma kvalité som för 50 år sedan, dagens mjölk ruttnar! Gårdagens mjölk blev sur... kunde då blandas med socker exempelvis och ätas och blev god. Av surmjölk blev det också god tjockpannkaka med fett fläsk som heller inte blev förstört utan kylskåp.

Mackmyrabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare