Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör som andra gör!

Annons

Personligen tror jag det är den försämrade moralen i hela samhället som ligger till grund för bland annat det ökade häleriet. Kan han/hon kan jag. Och då talar jag inte bara om häleri.

Det finns inget moraliskt försvarbart när politiker och tjänstemän lyfter sina fallskärmar eller plockar ut bonuspengar trots att företaget går med förlust. De sjukskriver sig inte då de är sjuka och skyller på att de inte visste hur de skulle göra, inget händer.

Är det ”Svensson” som gör så blir det återbetalning och kanske skadestånd.

När till exempel poliser åker dit för snatteri läggs ärendena ner för det var ringa summa eller ”inte meningen”.

Men om en dement person (ett sjukdomstillstånd där han/hon inte är medveten om vad han/hon gör) tar en glass blir det åtal.

Hela vårt samhälles struktur – lika för alla etcetera – har raserats de sista årtiondena och sedan funderar alla nu varför ”Svensson” gör si eller så?

Eftersom vanliga ”Svensson” inte kan lyfta fallskärmar och bonuspengar använder de sin sänkta moral till bland annat häleri och andra brott som av någon underlig anledning inte tros drabba någon.

Alla brott drabbar någon och de flesta brott drabbar många på något sätt. Snatteriet drabbar alla konsumenter eftersom priserna medvetet sätts för en viss procents butikssvinn. Andra stölder och trafikbrott drabbar alla som betalar försäkringar då premierna höjs.

Och till alla nu som tycker de har rätt att sänka sig till ”höjdarnas” dåliga moral. Om det är era tillgångar och ert material som stjäls – är det bra då att jag får tillgång till det för en struntsumma? Det borde ni tycka om ni ska kunna försvara ert handlande, eller?

Karin Hallqvist

Mer läsning

Annons