Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Göranssons Arena kan halvera kommunens resultat

Kommunkoncernens moderbolag SSAB tar på sig att täcka Göransson Arenas förlust nästa år. Det kan komma att innebära att kommunens resultat halveras.

Som Arbetarbladet berättade i förra veckan väntas Göransson Arena gå med sammanlagt 13 miljoner kronor i förlust under de tre första åren. För enbart 2009 beräknas förlusten bli drygt 7 miljoner.

Styrelsen för Sandvikens Stadshus AB, SSAB, beslutade i går att ge en förlustgaranti till det kommunägda bolaget Jernvallen Drift AB som ska driva arenan.

Hur SSAB sedan i sin tur ska kompenseras blir en fråga för kommunstyrelsen i januari.

– Huvudalternativet är att ägaren (läs Sandvikens kommun) skjuter till pengarna via sitt resultat, säger kommunalrådet Peter Kärnström, s, styrelseordförande i SSAB.

Det skulle i så fall innebära att kommunens beräknade resultat på 15 miljoner kronor kan komma att halveras.

– Men det behöver inte bli så. Vi kan också redovisa det som en investering. I så fall påverkas inte resultatet alls, säger Peter Kärnström.