Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grålle hamnar på museum

Grålle var en av de sista arbetshästarna i Stockholm. Tillsammans med arbetskamraterna Göran och Rune trafikerade han gatorna i huvudstaden i slutet av 1960-talet. Nu uppmärksammas Grålles strävsamma liv i en fotoutställning på Arbetets museum i Norrköping.

Bilderna är tagna av journalisten och fotografen Kätie Strandberg 1965. Hon hade tänkt dokumentera Grålles vardag i ett bildreportage, men negativen blev liggande i en låda. Drygt 40 år senare har hon plockat fram dem för att visa det unika materialet i utställningen och i en bok som hon själv har gett ut. Kätie Strandberg började fotografera för Christer Strömholm i början av 1960-talet och arbetade också som kopist hos den berömde fotografen. De senaste decennierna har hon varit skrivande journalist och arbetat på bland annat DN och Aktuellt i Politiken. Utställningen om Grålle visas på Arbetets museum mellan 13 januari och 15 mars.

(TT Spektra)