Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granitseger på europeiska juniortouren

CK Granits herrjuniorcurlinglag har under helgen befunnit sig i Prag för en deltävling på European Junior Curling Tour (EJCT). Gävlelaget bestående av Rasmus Israelsson, Gustav Köhn, Ludvig Köhn och Arvid Norin gick obesegrade i genom hela turneringen och tog en meriterande seger.

Gävlekillarna har nu spelat två säsonger i juniorsammanhang, främst på nationell och nordisk nivå. På den nordiska juniortouren (NJCT) har man spelat mycket bra och stått som ganska klara totalsegrare bägge föregående säsonger. Inför vinterns säsong valde man att fokusera på den europeiska juniortouren (EJCT). Vid de två första deltävlingarna i Oslo och Glasgow (Breahead) hade laget en hel del oflyt och missade trots bra spel kvartsfinalplatserna med en hårsmån. Niondeplaceringarna var man inte nöjda med, trots konkurrens från Europas bästa juniorlag. I Tjeckien föll dock alla bitar på plats, även om segern inte var lika meriterande då nivån på lagen inte var riktigt lika hög som i Norge och Skottland.

Genom segrar i alla fyra gruppspelsmatcher säkrade Granitlaget en direkt semifinalplats. Vinsterna kom mot lag från Schweiz, Tjeckien, Slovakien och Spanien. Såväl det tjeckiska, slovakiska som det spanska laget representerade sina länder vid junior-VM i fjol. I semifinalen blev det en ny batalj mot spanjorerna (Team Garcia), där Gävlekillarna efter att ha gått ifrån till en 5-1-ledning kunde kontrollera matchen till en slutlig seger med 5-4.

I Finalen ställdes Granitjuniorerna mot ett tyskt lag (Team Kapp). Efter slarv i den första omgången blev det redan då ett 3-0-underläge. Resten av matchen gick trots hårt kämpande Gävlekillar i uppförsbacke fram till den sjunde och nästsista omgångens avslutningssten. Där bjöd Ludvig Köhn på en lite turlig sten som räddade två poäng. I den sista och spännande omgången hade tyskarna nu ett psykologiskt underläge och CK Granit kunde ”stjäla en tvåa” för seger med 6-5.

Lagledaren Tommy Köhn var mycket nöjd med segern och att alla i laget spelade med låg felprocent under hela helgen. Närmst ser nu grabbarna tillsammans med lagets femte spelare Robin Ahlberg, som inte var med i Tjeckien, fram emot junior-SM i december. Då står inte bara SM-medaljer på spel, utan även en plats som Sveriges representant på junior-VM i Kanada.

Dan Norin/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel