Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gratis dagis i sex månader

Föräldrakooperativa förskolan Grodan i Järbo har inga planer på att stänga. Nu ska man värva fler barn genom att erbjuda ett avgiftsfritt första halvår.

Som Arbetarbladet berättade i förra veckan har förskolorna i Järbo – till skillnad från i flera andra kommundelar – just nu ett överskott av platser.

Men några tankar på nedläggning har föräldrakooperativa Grodan inte. Tvärtom finns ett styrelsebeslut på att man ska satsa vidare.

– Vi ska fortsätta att vara ett alternativ till det kommunala. Just nu har vi få barn men vi ska kämpa för att finnas kvar, säger förskolechefen Mia-Lena Holmström.

För att locka fler familjer har man just nu en kampanj på sin hemsida där man erbjuder de sex första månaderna gratis för alla nya barn.

– Vi gjorde en liknande drive för några år sedan som blev väldigt framgångsrik, säger Mia-Lena Holmström.

Just nu har Grodan, som har tillstånd att bedriva förskoleverksamhet för 25 barn, har sex inskrivna barn. Ett sjunde är på gång.

– Vi har påverkats ganska mycket av Cibes flytt från orten. Tidigare hade vi barn vars båda föräldrar jobbade där men som inte bor kvar här längre, säger Mia-Lena Holmström.