Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Greiss rena chocken för Bjurling

För Björn Bjurling kom beskedet att Brynäs värvat ny målvakt som en chock.
Nu kan han bli överflödig i klubben – och ska diskutera situationen nästa vecka.

Annons

Brynäs har spelledigt fram till på tisdag. Då valde Brynäs målvakt Björn Bjurling att åka hem till Stockholm och hälsa på familjen.

Och han besöket i huvudstaden gör han med flera tankar i huvudet. I torsdags fick han chockbeskedet att Brynäs värvat stjärnmålvakten Thomas Greiss och nu riskerar han att se lagets matcher från läktaren.

– Jag vet inte hur framtiden kommer att se ut. Jag har inte spelat på ett tag nu och det känns som att jag är tredjemålvakt. Jag kommer att åka upp på träningen på måndag och se vad som händer, säger Bjurling.

• Visste du att en ny målvakt var på väg in?

– Nej, jag visste ingenting.

• Skulle du acceptera en roll som tredjemålvakt?

– Jag har egentligen inga kommentarer till det. Det här är helt färskt och jag har varken hunnit tänka eller smälta det här. Men jag har ju kontrakt med Brynäs.

Enligt Bjurlings agent Joachim Persson kommer samtliga tre parter diskutera situationen nästa vecka – om han blir kvar i Brynäs eller Bjurling lämnar.

Även Niklas Svedberg kommer förmodligen också att få klart mindre speltid nu. Så här säger han om Brynäs nya målvaktsvärvning:

– Jag visste inte heller om att klubben värvat honom. Men jag tog det med ro. Sådana saker kan hända på den här nivån. Jag fokuserar på mitt eget spel och spelar jag som jag gjorde senast så kommer jag också få lira.