Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gruda lämnar GIF

Suad Gruda har gjort sitt i Gefle IF.
Den 20-årige mittfältaren vill till en klubb där han får mer speltid.
Sandvikens IF göre sig dock inte besvär – Gruda vill spela i superettan som lägst.

Suad Gruda kom från IFK Luleå till Gefle IF inför säsongen 2010. Han har mestadels spelat i U21-laget, men fick chansen från start i en allsvensk match i år och har även gjort tre inhopp.

Hans insatser i GIF belönades med EM-kvalspel för Montenegros U21-landslag i somras och Pelle Olsson har sett stor potential i den talangfulle centrala mittfältaren.

Nu har dock Gruda bestämt sig för att hitta en ny klubb.

– Jag blir inte kvar. Jag behöver spela och känner att de blir svårt att få den speltiden här. Jag har lite på gång, men ännu inget konkret, säger han.

Att stanna kvar i Gästrikland och spela med hårdsatsande division 2-laget Sandvikens IF verkar inte aktuellt. Gruda har inte hört något därifrån, och säger att spel i ettan eller tvåan är att ta för många kliv bakåt.

– Jag har sagt att superettan är det lägsta jag kommer att vilja spela. Om inget kommer upp i Sverige finns det andra länder, jag är inte begränsad.

– Jag vet vad jag kan, även om jag inte har fått visa det än.

Beslutet att Suad Gruda inte skulle fortsätta var lika mycket Gefle IF:s.

– Vi hade ett gemensamt resonemang. Suad skulle hamna i en svår konkurrenssituation även nästa år och i hans situation behöver han få spela i A-lagssammanhang för att ta nästa steg i utvecklingen, säger tränaren och sportchefen Pelle Olsson.