Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guitar Hero släpper nytt – med gubbar på scenen

/
  • Guitar Hero släpps i en ny version. Den här gången är det

Annons

Rockgubbarna i Aerosmith är tillbaka i ett alldeles eget ”Guitar Hero”-spel. Varför Activision har valt just Steven Tyler, Joe Perry och grabbarna känns som ett mindre mysterium. Bostonbandet är inte särskilt heta just nu och känns knappast målgruppsanpassade för ”kidsen” – som garanterat hellre hade sett ett ”Guitar Hero: My Chemical Romance”.

Från första giget

Spelupplägget behöver knappast någon närmare presentation. Tryck på rätt knappar på gitarrkontrollen i takt med musiken och posera för allt vad tygen håller.

I karriärläget spelar du igenom Aerosmiths karriär, från första giget på skoldansen till galan 2001 då bandet valdes in i Rock ’n’ roll hall of fame. Här finns också obligatoriska online- och co op-lägen för flera spelare.

Många äldre hits

Låtvalet känns lite märkligt och okronologiskt. Här finns många äldre hits som ”Dream On” och ”Walk this way” medan flera av de svulstiga brottarhitsen från 80- och 90-talet lyser med sin frånvaro. Dessutom har man stoppat in en del låtar av andra artister som Lenny Kravitz, The Kinks, och The Clash som förbandslåtar, förmodligen för att locka fler köpare än Aerosmithfansen.

Inte särkilt genomtänkta

Och här tar historien dessutom galna krumsprång. Vi får till exempel spela en Joan Jett-låt från 1988 under en klubbspelning på klassiska Max’s Kansas city år 1975, vilket får rockhistorikern i en att rynka på näsan.

Överlag känns ingredienserna lite slarvigt sammansatta – från de rockumentär-inspirerade mellansekvenserna till den ologiska musikaliska tidslinjen. Det finns massor av goda idéer, men de är inte särskilt väl genomförda.

Beror på om man gillar musiken

Spelandet i sig är däremot lika roligt som alltid. Det fungerar som en kortare version av ”Guitar Hero III” som slutar i en gitarrduell med Joe Perry istället för Hin Håle. Om man gillar spelet beror till syvende och sist mest på om man gillar Aerosmiths musik eller inte.

Jens Höglin

Mer läsning

Annons