Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldyran i snöyran på Jerntorget

Trots det ihärdiga snöandet fylldes Jerntorget av segerrusiga Sandvikensbor under måndagen. SAIK:s guldhjältar firades med pompa och ståt.

Annons

Söndagens stora triumf mot Västerås på Friends Arena var anledningen till kalaset. SAIK:s herrlag vann finalen med 5–4.

Att snön under långa stunder kom ner från himlen i rejäla lass verkade inte ha avskräckt många. Jerntorget var fullt med glada SAIK-fans i alla åldrar.

– Naturligtvis är det viktigt för Sandviken som ort att guldet kom hem igen, sa Sandvikens kommunalråd Peter Kärnström.

När Peter Kärnström sedan stod uppe på scen fick han räcka över en blombukett till SAIK:s verkliga bandylegend – Magnus Muhrén.

– Jag har följt Magnus sedan han var 13 år. När jag såg att han grät efter finalen så kom det några tårar även för mig, erkände Peter Kärnström inför Jerntorget.

Coverbandet Midnight Express och konferencier Sandra Dahlberg, känd från Postkodsmiljonären, höll i underhållningen.

Populäraste ramsan i publiken var "Magnus, Magnus, Magnus Muhrén", inte särskilt överraskande kan tyckas. Magnus Muhrén var mycket rörd när han mottog hedersmedlemskap i SAIK från föreningens ordförande Magnus Holst.

– Det börjar nästan bli för mycket nu, sa "Murren" som fick tårar i ögonen även denna dag.

Magnus Holst berättade om beslutet att ge Muhrén hedersmedlemskap omedelbart efter hans sista match.

– Han hade självklart fått det i alla fall, tids nog. Men det här var ju öppet mål att göra det nu på Jerntorget efter guldet, sa Holst.

Holst blickade även framåt.

– Att vi tog tillbaka guldet var bara första steget. Nu börjar arbetet för framtiden, vi vill vara ledande på alla plan och vara de som för bandyn framåt i Sverige.

Kön ringlade sig lång när festligheterna avslutades med autografskrivning. Många var sugna på en viss Muhréns namnteckning.

Lagkaptenen Christoffer Edlund hade innan dess beskrivit guldkänslan så gott han kunde.

– Obeskrivligt, sa han.