Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gun har fått jobb på nya Jaik-vallen

Jaik-vallen har förvandlats till ett toppmodernt hotell med storkök, biograf, gym och fräscha lokaler.
I juni intar 60 vindkraftsmontörer från Vestas Jädraås.
– Det här är fantastiskt för byn, säger byrådets ordförande Elisabeth Henningsson.

Där en provisorisk dansbana med rangligt tak tidigare fanns finns nu ett toppmodernt gym med turkosa och limegröna väggar. Ett gäng glada pensionärer har på sin fritid hjälpts åt att riva det gamla och bygga upp den nya stommen.

– 1 000 timmar har vi lagt ungefär. Men det har varit kul och vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Hasse Eriksson från Jädraås.

– Det har varit ett perfekt teamwork, konstaterar projektledaren för bygget av Camp Jädraås Morten Mortensgaard, medan han visar runt de drygt 60 besökarna som dök upp i måndags då det var öppet hus på Camp Jädraås.

I februari kom Site Facility, som på uppdrag av Vestas, har byggt hela campen och nu återstår bara småfix innan Jaik-vallen är helt färdigrenoverad.

I de stora bostadsbarackerna finns förutom de små rummen där drygt 60 man om två veckor ska flytta in också sällskapsrum, tvättstuga, kontor och en biograf.

I biografen finns 27 bruna fåtöljer och en enorm bioduk.

– Ska man arbeta här i tio månader behöver man ha ett socialt liv och göra roliga saker också, konstaterar Morten och visar tv-spelen och biljardbordet på övervåningen.

Men allra gladast är Jädraåsborna åt sitt nya fina storkök.

– Vi har fått det jättefint och jag trivs fantastiskt bra. Nu kanske vi kan börja med catering och locka hit träningsläger och erbjuda hela paketet, säger Eva Lööke, som sedan ett par veckor tillbaka är anställd som kökschef.

De 66 vindkraftverken som ska monteras i början av juni har givit åtta tjejer arbete på heltid i ett år. De ska städa, tvätta, laga mat och ta hand om montörerna.

– Det finns så många positiva aspekter med vindkraften. Att vi får anläggningen rustad men framför allt att vi får åtta nya arbetstillfällen till byn. Målet är att vi ska kunna göra någon av tjänsterna permanent, säger Johan Malmström, ordförande i Jädraås AIK.