Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guns N' Roses gör turné - i två år

Axl Rose tänker göra en två år lång världsturné med Guns N' Roses. Uppgiften kommer från bandets gitarrist Richard Fortus i en intervju med en amerikansk lokaltidning, skriver Rolling Stone.

Guns N' Roses har antytt sina turnéplaner via hemsidan, flera månader innan den länge efterlängtade skivan "Chinese democracy" släpptes i november. Axl Rose har inte kommenterat saken och vägrar ge intervjuer, medan gitarristen Richard Fortus är mer talför under en intervju med en amerikansk lokaltidning. Enligt Rolling Stone, som uppmärksammar nyheten, kommer turnén starta i mars 2009 och pågå "minst två år".

Axl Rose har gjort sporadiska turnésvängar under namnet Guns N' Roses, med olika sättningar under 2000-talet. Huruvida den kommande världsturnén kommer till Sverige är ännu oklart. Senast Axl Rose och kompani spelade i Globen i Stockholm var 2006, då under skandalomsusade former. Guns N' Roses-stjärnan hamnade nämligen i bråk på en efterfest, bet en vakt i benet och arresterades av Stockholmspolisen.