Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnasieelever som gillar historia och rymden fick stipendium

Tilda Fällgren är intresserad av historia. Alva Wennberg är fascinerad av rymden. Båda flickorna, elever vid Vasaskolan i Gävle, fick vid en lunch häromdagen, med Gefle-Valbo Rotaryklubb motta Gefle Handelssocietets stipendium för 2019, som delas ut av Gefle Rotaryklubb.

Stipendiekommitténs ordförande Gunnar Björk och dess kassör, Joakim Svedinger, delade ut diplomet.

Stipendiet består av 12 000 kronor och delas ut till ungdomar i Gävle. Det är Gefle Handelssocietet som gett Rotaryklubben i uppdrag att utse och dela ut stipendiet.

Tilda Fällgren går sista året på gymnasiet. Hon är intresserad av historia, speciellt vilket inflytande andra världskriget haft på dagens politiska situation. Hon har varit med i Sjövärnskåren i tre år. När hon tar studenten tänker hon mönstra och siktar på en militär karriär, samtidigt som hon fortsätter att studera historia och samhällsutveckling.

Alva Wennbergs stora intresse är astronomi och astrofysik. Ämnen som hon vill studera på en högre nivå. Hennes ambition är att fortsätta sina studier vid universitetet i Oxford. Hon siktar på att bli professor.

Läsartext: Kerstin Monk

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel