Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlegymnasten nöjd efter världscupdebuten: "Superroligt och inspirerande"

Världscupdebuten är avklarad, och det var en nöjd Louise Hedberg Lundblad som lämnade italienska Brescia efter att ha slutat på 31:a plats.
– Jag kom igenom båda mina serier och då får jag vara det med tanke på att det var första gången, säger 18-åringen från Gefle GF.

Annons

Louise Hedberg Lundblad var nöjd efter världscupdebuten som slutade med en 31:a plats.

Det har varit en bra vår för Louise Hedberg Lundblad – först en EM-start och nu också debut i världscupen. Och då var kanske just inte resultatet och placeringen det allra viktigaste.

– Det gick helt okej, jag kom igenom båda serierna även om det inte var de bästa jag gjort, men framför allt var det en superrolig och inspirerande upplevelse bara att träffa och titta på de bästa på nära håll.

Hur långt ifrån dom är du i dag?

– Väldigt långt, de har ju tävlat i världscupen i många år. Det handlar om att bli bättre på allt, både höjd, stil och svårighet.

Världscuptävlingarna i Italien var de enda som Sverige skickar gymnaster till i år så Louise Hedberg Lundblad får vänta på nästa chans. Nästa stora mål är dock nära, SM-tävlingarna i Norrköping under SM-veckan i juli.

I fjol tog hon silver individuellt, silver i dubbeltrampett och guld i syncro under ett framgångsrikt SM för Gefle GF:s del där även klubbkamraten Gustav Tingelöf tog guld.

– Jag siktar på att nå pallen igen, säger Louise Hedberg Lundblad om målsättningen inför årets SM.

Hon är nu historisk som den första gymnast från Gefle GF som tävlat i världscupen.

Mer läsning

Annons