Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hagaström bästa klubb på ungdoms-SM – tog fler medaljer

Hagaströms yngre skrinnare visade att de fortfarande håller hög klass genom att ta många medaljer på USM i Sundsvall.

Annons

Dåliga vintrar och hård konkurrens från andra idrotter har gjort att det inte är lika många åkare från Hagaström som finns med på USM, men de som var med gjorde det med stor framgång.

Bäst var Vinnie Hjelm som knep guldet i flickor 15-16 både på 500 m och 1000 m. Vinnie som haft lite otur med sjukdomar och skador visade ändå att formen är på väg.

Bakom Vinne gjorde både Disa Arnell (tvåa på 1500 m och på 3000 m), Alva Winroth (trea på 500 m, 1000 m och 1500 m) och Tova Åström (trea på 3000 m) riktigt bra lopp.

I pojkar 15-16 är det inte lätt att slå sig in på pallplatser men Simon Jeppsson gjorde bra ifrån sig även om han precis hamnade utanför prispallen med bästa sträckan på 1500 m.

I de yngre klasserna som körde Structor-cup åkte Teodor Hansen- Östlund snabbt och vann sin klass, där var det ytterligare två duktiga åkare Malte Olsson och Egil Heneryd som kom strax bakom. Tyra Poussette Hjelm var trea i sin klass och gjorde flera personliga rekord.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel