Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund gjorde Gävle

/
  • Kniviga frågor. Göran Hägglund chattade med Arbetarbladets läsare.
  • Kastar dagens lunch. Göran Hägglund hade en hektisk tisdag. På förmiddagen presenterade han tillsammans med sina allianskollegor ett åtgärdspaket för att främja företagen, sedan till Hedemora där han invigde en ny vårdcentral, sedan chattade han med Arbetarbladets läsare.
och därefter minglade han med Gävleborna. Lunchen intog han i bilen. I Gävle hittade han en sopkorg för lunchresterna.

Med mindre än en månad kvar till valet gjorde Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund ett stopp i Gävle. Han chattade med Arbetarbladets läsare och minglade på krogen.

Annons

Mest nöjd under mandatperioden säger sig Göran Hägglund vara med hur regeringen hanterat den ekonomiska krisen. Minst nöjd säger han sig vara med kommunikationen med väljarna om förändringarna i sjukförsäkringssystemet.

– Det har varit för mycket verkstad och för lite snack, konstaterar han.

Göran Hägglund säger att han gillar att träffa väljare och svara på frågor, till exempel på olika chattforum.

Vilka är de svåraste frågorna?

– När privatpersoner ställer frågor om något som han eller hon varit med om själv. Något som är tekniskt svårt att förstå, kanske där myndighetspersoner har betett sig fyrkantigt.

Kristdemokraterna vill bota arbetslösheten genom att införa tolv månaders provanställning i stället för dagens sex månader. Det låter inte särskilt tryggt för de anställda...?

– Nej. Men det är betydligt tryggare än för den som inte alls kommer in på arbetsmarknaden. Det blir lätt en negativ spiral. Vi vill underlätta för människor att få sitt första jobb.

Ni vill även införa en civilkuragelag . H ur har ni tänkt då?

– Att du och jag har en skyldighet att hindra att människor råkar illa ut. Att vi har en skyldighet att göra det som ligger i vår makt.

Men om jag inte vågar, om jag inte gör någonting. Ska jag straffas då?

– Då ska du ställas till svars. Det här är en lag som finns i jättemånga länder.

Göran Hägglund passade efter chatten med AB:s läsare på att mingla med Gävleborna på krogen. Ganska passande, då Hägglund tillsammans med de övriga partiledarna i den borgerliga alliansen samma dag presenterat ett åtgärdspaket för att främja företagen, där bland annat ett förslag på sänkt restaurangmoms ingick.

– Vi räknar med att det ska ge 8 000 nya jobb i restaurangsektorn, förklarar han.

Mer läsning

Annons