Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälften har bytt ägare de senaste fem åren

Hälften av Gävles krogar har bytt ägare under de senaste fem åren. Under samma tid har drygt en handfull krogar försvunnit och ett tiotal tillkommit.

Annons

Men bland de största är ägarförhållandena stabila. Fyra av de fem största krogarna har samma ägare i dag som för fem år sedan.

Då, för fem år sedan, berättade vi om familjen Lam som hade byggt upp något som liknade ett krogimperium i stan. Familjen Lam finns kvar även om man knoppat av Österns Pärla och Asian Kitchen till andra ägarfamiljer. Samtidigt har bröderna Cheuk och Tony Lam byggt om krogen på Slottstorget och döpt om den till Lams terrass.

Familjebanden mellan China, Don Peppino, Lams terrass och Woki Woki består.

Michael Man fortsätter driva Don Peppino. Hans hustru, Yuk Mei Lam, som är syster till Cheuk som driver Lams terrass, sitter i styrelsen för China. Kim Hung Lam sitter i styrelserna för både Lams terrass och bolaget som driver Woki Woki.

En krog som genom årens lopp bytt ägare och skepnad flera gånger är Pitchers som för fem år sedan hette Nivå. Då som nu är Falubon Hamit Koyuncu styrelseledamot och ansvarig för krogbolagets verksamhet. Men Koyuncu ska enligt flera källor inte längre vara ägare.

Enligt kommunens tillståndshandläggare ägs Tre i Ett AB, som står för serveringstillståndet på Pitchers, av Lars Edlund via Gävlebaren Gävle AB. Lars Edlund förnekar att han är ägare. Han lämnade bolagets styrelse i somras, strax innan en årsredovisning som visade drygt 1 miljon i förlust och som underkändes av revisorn, skickades till Bolagsverket.

Edlund hänvisar till en person som Arbetarbladet inte kunnat nå. Ägarförhållandena tycks vara oklara.

Mer läsning

Annons