Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Anna-Karin Ferm...

...projektledare för Gävles kulturhuvudstadsansökan som i tisdags fick se sig besegrad av konkurrenterna från Umeå och Lund.

– Jag vet inte riktigt. Men jag är en mångsysslare och har två egna företag, så det går nog ingen nöd på mig. Om det blir något som har med Gävles kulturliv att göra vet jag inte heller.

– Man får räkna med att det kan ta slut snabbt när man är med i en tävling, men det känns ändå jättekonstigt när det händer. Jag har alltid vetat att det skulle ta slut någon gång, som längst kunde det ju vara fram till 2015.

– Formellt tar projektet slut vid nyår, men jag tror att vi får hålla på en bit in på nästa år med att skriva rapporter och katalogisera förslag.

– Det går inte att plocka ut något speciellt. Det som har kommit fram inom de egna kulturinstitutionerna får ju varje sådan jobba vidare med.

– Jo, jag har många favoriter. Handikappteaterfestivalen och en internationell konferens om yttrandefrihet hoppas jag verkligen kommer till stånd.

– Det bästa är att inga av de engagerade personerna försvinner. Det är positivt med alla nya idéer som har kommit in och rört om rejält i grytan. Det känns bra att vi inte gjorde en jippobetonad ansökan. Vare sig yttrandefriheten eller den kulturella allemansrätten är ju något som bara försvinner.