Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Bodil Ceballos...

...riksdagsledamot för miljöpartiet från Gävle, som hamnar på tredje plats när miljöpartiets valberedning föreslår kandidater till Europaparlamentsvalet.

– Det hade jag inte förväntat mig, men det är roligt eftersom det innebär att allt arbete man gjort under alla år har uppskattats. Jag känner mig hedrad.

– När man jobbar med politik vill man ju vara med och påverka överallt där man kan. Jag har jobbat med Europaparlamentet tidigare och har jobbat med utrikesfrågor och det var många som ville att jag skulle ställa upp.

– Just nu håller man på och ska sy ihop en asyl- och migrationspolitik som inte ser ut att ha en positiv inriktning. Den går ut på att få ut folk, skicka hem dem och hur man ska bekämpa den illegala invandringen. Men det finns inte någonting om varför den finns och om man inte arbetar med de globala rättvisefrågorna tror jag man glömmer bort varför människor flyr.

– Sedan är jag miljöjurist i botten så miljöfrågorna är naturligtvis viktiga, energi-, miljö- och klimatfrågor.

– Först ska vi ha en medlemsomröstning så vi vet ju inte om det är vi tre som hamnar högst. Man ska inte ta något för givet. Möjligheten att få in tre finns så klart, vi hade ju fyra en gång.