Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Britt Söderlund, Gävle...

/
  • Hos Dubova. Från vänster Gunlis Westerlind, Rut Dubova, Britt Söderlund och Erik Dubova.

... som i september åkte till Lettland med en stor hjälpsändning.

Annons

Fick ni ihop pengar till hjälpsändningen?

– Ja, det löste sig. Vi var ju beredda att ta egna lån för att klara resan, men efter artikeln i Arbetarbladet så hörde flera organisationer och privatpersoner av sig och gav pengar. Bland annat fick vi helt överraskande 5 000 kr av en kvinna.

– Jag vill passa på och tacka alla som hjälpt oss med pengar, kläder och saker. Lastbilen var som vanligt mer än fylld med klädkartonger och massor av saker.

Hur gick resan?

– Bara bra. Vi var fyra som åkte, Lennart Holm och Sven-Arne Mattsson körde lastbilen och jag och Gunlis Westerlind åkte i hennes bil. Vi åkte på söndagen 26 september och kom hem på torsdagen i samma vecka.

Vilka ställen åkte ni till i Cesie?

– Tre olika, första stoppet var sjukhuset, nästa var barnhemmet Solens hus och sista stället var psyksjukhuset som ligger ca 6 mil utanför Cesie. Vi lastade av rullstolar och kläder på alla ställen.

– Sen åkte vi till familjen Dubova som vi har träffat och hjälpt tidigare. Den här gången fick de mat och kläder. Erik Dubova har haft stroke och fick en rullstol av oss förra gången. De har det svårt och bor i ett litet kyffe. De odlar potatis och grönsaker som de lever av. De tackade oss med en säck potatis, vilket var det enda de kunde erbjuda. Vi försökte tacka nej, men de insisterade.

Blir det nån mer resa?

– Ja, men inte med lastbil. Jag och Gunlis har pratat om att åka dit nästa sommar och vara där ett tag. Det finns ingen tid under hjälpresorna, då är det bara att lasta av och åka vidare.

Mer läsning

Annons