Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Katarina Löf...

...rektor på Murgårdsskolan i Sandviken. I dag föreläser du om datorer i skolarbetet på världens största mässa för IT och lärande, BETT 2013, i London.

Annons

Varför är Sandviken unikt när det gäller IT?

– Vi har beslutat att alla elever ska få en dator. I vissa kommuner kanske man bara väljer ut att alla gymnasieelever ska få det, men vi har satsat på att alla elever från årskurs ett till trean på gymnasiet ska få det. Det är inte alls vanligt.

Varför är det bra med datorer i undervisningen?

– Vi har haft datorer i nästan ett år nu, och som rektor märker jag att det blir en annan dynamik i klassrummet. Datorn är ett av alla läroverktyg, den gör det enklare att jobba när man ska lära sig att sortera information och dra slutsatser av den.

Sandviken är den enda svenska kommun som bjudits in till mässan. Vad hoppas ni kunna lära av andra?

– En sak är ju till exempel hur man jobbar med elever med särskilda behov. Där behöver vi smarta och enkla lösningar.

Alla elever ska ha en egen dator. Vad är nästa steg?

– Utvecklingen går ju så fort. När vi tog beslut om datorer till alla, fanns ju till exempel inte Ipads på himlen. Vi har ju en IT-strategi för ett år i taget, men 2015 kanske det kan vara aktuellt med Ipads, det kan vi inte säga nu. Det har redan testats på fritids och i förskoleklass och vi ser positivt på det.