Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där, Larry Forsberg...

...som 1989 var 25 år, och funderade på att stämma smalspårsbolaget VHVJ efter att ha skadats i en tågolycka i Hultsfred och fått sju revben brutna.

Annons

– Jag var på Hultfredsfestivalen med min bror och ett par kompisar. Så ville de se ett band som heter Torsson. Jag tyckte det var helt värdelöst och tänkte ta tåget till centrala Hultsfred för att köpa en pizza. Jag fick ingen sittplats så jag satt på golvet och lutade mig mot en dörrkarm.

– Plötsligt kom lokföraren inspringande, skrek att vi kommer att krocka och så kastade han sig ned på golvet. De hade råkat kopplat ihop två tåg på samma spår.

– Mina revben gick rakt av och jag punkterade en lunga. Jag tog mig ut ur tåget men ramlade ihop medvetslös utanför. Sen fick jag tillbringa en vecka på sjukhus och jag var sjukskriven hela hösten.

– Det var inte för min skull, det var för att mina föräldrar inte kunde jobba. De reste ju ner till mig och var väldigt oroliga såklart. Jag ville kompensera dem. Vi gjorde en uppgörelse med bolaget, så det gick aldrig så långt att jag stämde dem.

– Då jobbade jag på Röda korsets flyktingmottagning i Sandviken. Men jag var redan då en misslyckad popstjärna, ha ha. Sedan arbetade jag bland annat på Arbetsförmedlingen.

– I dag arbetar jag på Sveriges radio Gävleborg. Men fortfarande, tjugo år efteråt, kan jag känna av skadan.

Annons