Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där, Linda Åberg!

Linda Åberg, 36 år, från Ockelbo, som tillsammans med Cecilia Edström startar sportpodden Edström och Åberg, där endast kvinnor kommer att intervjuas.

Annons

Varför ska ni endast intervjua kvinnor?

– Vi tycker att kvinnor får för lite utrymme bland sportutbudet i dag och det vill vi ändra på.

Kommer sportpodden att göra någon skillnad?

– För oss blir det en skillnad. Vi känner att vi får bidra med något. Men det är svårt att säga vad det utmynnar i det stora hela.

Hur kom ni på idén?

– I våras när jag jobbade på Expressen kom jag på idén. Jag lade märke till att det kom massa sportpoddar och att det ofta var killar som hade dem. När jag lyssnade på innehållet märkte jag att de oftast bara var manliga idrottare som intervjuades. Därför bestämde jag mig för att starta en sportpodd.

Vad kommer den att handla om?

– Man kommer att få möta kvinnor som rör sig i sportens värld från en bestämd vinkel. Vi kommer att lyfta fram olika frågeställningar, både yrkesmässigt och privat. Jag ska bland annat träffa en kvinna som är ensam med att jobba inom det hon gör i en mansdominerad bransch.

Vilka reaktioner har ni fått?

– Hittills har vi bara fått positiva reaktioner. Men vi bryr oss inte om vad som sägs, vi kommer att köra på oavsett vad andra tycker.