Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där Sandra Brander...

...gymnast från Mora, tidigare cirkuselev vid Vasaskolan i Gävle, som valts till kranskulla vid Vasaloppet 2009.

– Verkligen! Det brukar vara en skidåkare som utses. Det är inte ofta det är några andra som blir kranskullor och det är första gången som det är en gymnast.

– När jag bodde i Mora var jag var väldigt aktiv inom IFK Mora, både som gymnastiktränare och gymnast, så de tycker väl att jag är en bra ambassadör. Jag har även varit med som funktionär vid skidinlämningen under tidigare Vasalopp.

– Jag har fått papper att läsa på om Vasaloppet. Jag och kransmasen (Jonas Nilsson från Sälen) kommer att vara med under hela Vasaloppsveckan och även hänga krans på vinnarna i Ungdomsvasan och Skejtvasan, så det blir tillfällen att öva.

– Ja. Jag hoppas att det är en ensam åkare som kommer på upploppet, det är lättare då. Det jag är mest rädd för är väl att jag ska halka; skorna som hör till dräkten är väldigt hala. Jag vill ju inte göra bort mig i direktsändning.

– Jag är lite nervös för den där vinnarpussen också. Hoppas att den inte blir så isig.

– Jag går basåret på Kungliga tekniska högskolan, KTH, i Stockholm och tänker söka civilingenjörsutbildningen till nästa år.

– Ja, jag går på cirkusträning på Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH. Min kompis bor kvar i Gävle, så när jag är där brukar vi gå till Vasaskolan och träna.

– Väldigt, väldigt roligt. Jag lärde mig att stå på scenen och framträda. Det har jag användning för hela livet.