Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håller resekatalogen vad den lovar?

/

Vi betygsätter resebolagens presentationer av årets nyheter till Egypten, Dubai, Mexiko och Aruba.

Annons

Apollo till Kairo och stranddestinationerna Dahab, El Sukhna och Sahl Hasheesh i Egypten.

Kvarteret Khan el-Khalili är en oerhört spännande och rolig plats att besöka, en häxkittel av människor, hantverk, kryddor och virrvarr av små gränder. "För den som kan pruta är shoppingen billig i Kairo. I centrala Dahab finns en shoppinggata med vattenpipor och tygkameler. Vill du roa dig gör du det bäst på hotellen."
Lockande och levande beskrivningar.

Man borde förklara skillnaden mellan badorterna tydligare. Men att beskriva dykningen som världsklass är ingen överdrift.

Nyanserat och trovärdigt. Kunde tipsa om hur man undviker aggressiva försäljare och nämna att Dahab är mer genuint inhemsk än Hurghada.

15 fina och upplysande men förutsägbara turistmotiv.

 

 

Solresor till Förenade Arabemiraten med Dubai, Fujairah och Ras Al Khaimah.

"Världsmetropolen Dubai överträffar dina förväntningar både när det kommer till extraordinära upplevelser, exklusiv shopping, basarer, storslagna byggnader och skyskrapor. Här finner du ett nästintill obegränsat utbud av restauranger för alla smaker, härliga parker, exklusiva marinor, konstgjorda öar och mycket mer."
Språklig inspiration: 3. För kort resmålsinformation, men med detaljerade hotellbeskrivningar med en glöd som lockar oss.

Bra hotellbeskrivningar, men för lite information om landet.

Man vill veta mer om den lokalkulturen, gärna via citat från lokalbor. Det borde nämnas att alkohol bara säljs dyrt på hotellen. Om arrangören kunde garantera att hotellen har anständiga arbetsvillkor till de fattiga gästarbetarna skulle förtroendet höjas.

Snygg, ny webbsida med många hotellbilder och bra satellitkarta.

 

 

Fritidsresor till Mexiko med orterna Cancun, Playa del Carmen, Playacar och Isla Mujeres.

"I Mexikos sydöstra hörn sträcker sig halvön Yucatán likt huvudet på en nyfiken säl ut i Karibiska havet. Här ligger Mayarivieran som är en av de mest magnifika miljöer man kan tänka sig för en sol- och badsemester. Få ställen på vår jord kan visa upp ett lika lockande sceneri av vita korallstränder, turkosfärgat hav, ranka palmer och eleganta hotellområden."

Klichéartade turistbeskrivningar väcker tyvärr inte reslusten. Citat från resenärer hade gjort texten mer lockande.

Fyllig strand-, mat- och utflyktsguide. Dock väl många superlativ.

Trovärdig, men västerländsk bild av detta gamla kulturland.

Klassiska turistbilder med halvtomma stränder och restauranger som skulle kunna vara tagna nästan var som helst.

 

 

Ving till Aruba, karibisk ö norr om Venezuela.

"Västindiskt paradis med stränder och vatten som få platser i världen kan matcha. Ön tillhör fortfarande det Nederländska kungadömet, men de kritvita stränderna, det turkosblåa vattnet och den avslappnade stämningen ger allt annat än ett europeiskt intryck. Restaurangerna håller en mycket hög internationell klass, i stort sett saknas det ett utbud av enklare tavernor/strandrestauranger."

Informationen kunde gälla för många andra västindiska öar. Faktabeskrivande och inte så själfullt.

Bra med detaljerad satellitkarta. Fyllig resmålsinformation med strand-, mat- och nöjesinformation.

Ärliga fakta som att "enkla tavernor saknas" höjer trovärdigheten. Vill man ha mer genuin karibisk känsla med steeldrummusik på gatorna som på Tobago är detta fel ö. Men man nämner inte att kraftiga tropiska orkaner kan drabba ön.

Fyllig bildinformation från hotellen och en filmsnutt. Men 16 snyggt stajlade resmålsbilder utan lokalt liv och lokalbor känns kommersiellt.

 

 


andreas.stromberg@ttspektra.se

Annons