Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag ljuger 50 procent och spär på 200"

/
  • – Vi ser ju ändå likadana ut, säger Jerker Lysell (till höger) om att lurade flera medier att publicera en bild på tvillingbrodern Jesper (till vänster) i tron om att det var Jerker på bilden.

Reportaget med Jesper Lysell och hans pansarvagn blev en riksnyhet. Men andra medier än arbetarbladet.se rapporterade att det var hans tvillingbror Jerker som äger det galna åket.

Annons

På onsdagseftermiddagen publicerade arbetarbladet.se och flera andra nyhetssajter i samma koncern ett reportage med Jesper Lysell och hans pansarvagn. Av en slump publicerade Expressen ett reportage om pansarvagnen samtidigt – men de berättade att pansarvagnen ägdes av Jespers tvillingbror Jerker, som är känd som landslagslöpare i orientering.

Flera medier hakade på – NRJ, SVT och Norrköpings tidningar. Trots det återstod många frågor att få svar på. Vem är det till exempel som äger pansarvagnen egentligen?

– Det är vi båda som äger den, vi har betalat lika mycket var, men det är brorsan som bor hemma och det är han som kan meka, säger Jerker Lysell på torsdagsförmiddagen.

Han bor i Norrköping och har inte haft så många chanser att se och åka i pansarvagnen. Men det hindrade honom inte i intervjun med Expressen.

– Jag säger vad de vill höra, ljuger till 50 procent och spär på med 200 procent. Och sen vet man att karusellen är i gång. Jag tycker det är lite kul att ge dem vad de vill ha.

Jerker berättar att han bad Jesper fixa en film att ge till Expressen där "han gör en massa häftiga saker".

– Att han sedan tog på sig morsans minkpäls, brorsans ryssmössa, hängde en DDR-flagga på pansarvagnen och gjorde honnör på bild gjorde inte saken sämre.

Det är alltså Jesper som är på den bilden och inte du, som det uppges?

– Det är det, vi ser ju ändå likadana ut.

Det finns många historier om bråk mellan tvillingarna Lysell.

Att ni båda tar åt er äran för att äga pansarvagnen, är det ett sätt att jävlas med varandra?

– Det kan fortfarande finnas en del bråk. Men det är jag som är den kända av oss två. Utan mig hade det inte blivit den här uppmärksamheten. All PR är bra PR, säger Jerker och jämför uppmärksamheten med när han sprang naken i Italien i samband med ett landslagsläger och blev tagen av polisen.

Vad har du fått för reaktioner?

– Det var orienteringsförbundet som var sura för att jag sa till Expressen att jag hade köpt pansarvagnen för stipendiepengar. Det fick jag sedan dementera för SVT, för det var inte sant. Annars är folk positiva och vill komma upp och köra pansarvagn.

Mer läsning

Annons