Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkomna ut ur idet

/
  • De tre björnungar som föddes inför den kamera som sänt live under vintern ska nu få flytta ur
  • Benny Gäfvert, frekvent förekommande expert i Vildriket, tycker att det har varit en rolig tid med Vildriket.

I dag är det säsongsavslutning för Vildriket – naturprogrammet som sänts här på sajten under våren. Det sista avsnittet sänds live från Järvzoo i samband med att Idun och hennes ungar flyttar ut ur idet. Sändningen börjar klockan 12.

Annons

LIVE-TV: Här kan du se vad Idun och hennes ungar gör just nu

Sedan juldagen har vi genom Mittmedias eget naturprogram Vildriket bland annat fått lära oss om hur djuren pratar med varandra, och om flyttfåglarnas beteenden. Vargens vara eller icke vara har diskuterats och programmet har även följt och uppmärksammat stora händelser i björnidet. Bland annat när Iduns fick sina tre ungar och Vildriket var på plats när ungarna släptes ut för första gången.

Vildrikets expert Benny Gäfvert, till vardags verksamhetsansvarig på rovdjurscentret De 5 stora i Järvsö, hoppas att programmet har förmedlat en nyfikenhet till allmänheten.

– Och att det inte är så krångligt med djur och natur. Alla har tillgång till naturen, men vi har blivit sämre och sämre på att ta del av den.

Det roligaste för egen del, tycker han ha varit den palett av frågor som han ställts inför, där han fått lära sig själv och förmedlat det vidare till allmänheten.

Han har dock inte tittat så mycket på avsnitten han själv deltagit i.

– Det är lite pinsamt att titta på sig själv. Jag har sett något enstaka inslag, men jag tycker att det är lite jobbigt att se sig själv på bild. Men jag har fått feedback från andra som sett och varit snälla och sagt att det varit bra.

På lördagen kommer alltså säsongsavslutningen av Vildriket att sändas live från Järvzoo. Något Benny Gäfvert tycker ska bli spännande.

– Det ska bli roligt att få ta del av de gäster som kommer till livesändningen och höra deras intryck av projektet och livekameran.

Apropå livekameran så stängs den av för säsongen på lördag eftersom Idun och björnungarna ska flytta ut "på riktigt". Detta kommer att uppmärksammas i livesändningen då vi kommer bjuda på massor av bilder från björnungarnas första tid utanför idet.

Mer läsning

Annons