Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hamnen bullrar inte mer än att bo intill E16

Anette i Lervik med insändaren "Du känner nog inte till hur vi bor i Lervik", undertecknad har arbetat i hamnen du ”gnäller” om. Ja, visst bullrar det men inte mer än jämfört med att bo intill E16 i Valbos centrala delar.

Beträffande avstånd mellan fragmenteringsanläggningen och bostadshusen är avståndet närmare 1100 meter.

Flugor hos dem som bor på Fliskär? Det finns inga bostäder på Fliskär, det är en uppläggningsplats för massaved och en båthamn för fritidsbåtar. Ni som bor i Lervik visste när ni flyttade dit, även för 20 år sedan, att hamnen låg där och att det redan då försiggick en mycket stor hantering av skrot. Tidigare var det betydligt mer buller än i dag, då var det mest från fartyg till kaj som bullrade. Även från kaj till lastbil och järnväg genererade mycket oväsen.

Dessutom tycks du inte veta något alls om ljudet från containerhanteringen. Problemet kanske är att det för 20-25 år sedan bodde flera av hamnens och stuveriets anställda inom Lervik. I dag har det flyttat in folk som inte har en aning om hamnens verksamhet. De inbillar sig att de köpt ett hus på "landet”, när man betalat miljoner för en fastighet intill ett industriområde och en ridskola. Som köpare borde man ha ”skyldighet” att kontrollera detta före köpet, och inte gnälla efteråt.

Flugorna genereras från hästar, utan tvekan. Det finns inga flugor som flyger kilometrar för att söka mat, om det som Anette påstår, finns matrester i skrotet, då finns maten där! Men de boende kan ju sätta ett bullerplank runt sina tomter, det ör bara att betala ur egen ficka!

Hamnarbetare

Läs också: "Du känner nog inte till hur vi bor i Lervik"

"Lerviksbor, sluta klaga!"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare