Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är ny projektledare för Local Heroes: "Vill inkludera Sandviken mer"

/
  • Andreas Segemark är ny projektledare för Local Heroes-galan.
  • Andreas Segemark har bred erfarenhet från det lokala musiklivet.

Den 23 januari arrangeras den sjunde Local Heroes-galan i ordningen. General för det hela är Andreas Segemark, med bred bakgrund inom det lokala musiklivet.

Annons

Det lät för roligt för att tacka nej. Så säger Andreas Segemark om sitt nya uppdrag som projektledare för Gästriklands största musikgala Local Heroes.

– Det är så viktigt, intressant och roligt med den lokala musiken och det engagemanget som finns här. Alla krafter som finns runt Local Heroes är häftiga och själva galan är ett fantastiskt tillfälle att upptäcka nya lokala artister i ett proffsigt sammanhang.

Andreas Segemark är född i Umeå, men uppväxt i Gävle. Själv började han spela i sitt första lokala band som 10-åring. Sedan dess har han spelat bas i många olika konstellationer och betat av flera genres och musikaliska inriktningar.

Hur kommer du att sätta din personliga prägel på galan?

– Jag har en vision om att försöka bredda det hela en aning. Jag vill beröra fler människor med olika musikbakgrund och skapa nya möten.

För att uppnå detta vill Andreas Segemark involvera en större del av landskapet och få tona ner fokuset på Gävle.

– Vårt mål är att lyfta in ännu mer av Gästrikland. Vi har märkt att det blivit fokus på Gävle eftersom galan arrangeras här, men när man tittar på klubbar, konserter och band så finns det ett enormt engagemang i hela lilla Gästrikland. Det är nästan unikt för Sverige, säger han och fortsätter:

– Det gäller att bygga broar mellan städerna och inkludera till exempel Sandviken mer. I år är vi fortsatt i Gävle med galan, men jag har varit runt i Sandviken och träffat många engagerade människor och börjat bygga den här bron, förklarar han.

Är det möjligt att Local Heroes-galan 2017 arrangeras i Sandviken?

– Ja, varför inte.

Andreas Segemark tror att de flesta vill hitta ett bra samarbete mellan städerna, men att det av olika anledningar är svårt att få det att hända. Hans förhoppning är att de utsträckta händerna kommer ge resultat redan på galan i januari.

Ny gala innebär också att det blir en ny konferencier, men vem som får uppdraget blir officiellt först om några veckor. Just nu är nomineringsprocessen i full gång. När alla nomineringsförslag från allmänheten kommit in är det dags att med hjälp av en urvalsgrupp sålla bland band, artister och arrangörer. Inom kort presenteras alla nominerade i nio kategorier. 2016 fortsätter Arbetarbladet att dela ut sitt hederspris som instiftades i år.

– Vi har fått in fler förslag än någonsin tidigare, så det bådar gott inför galan, säger Andreas Segemark.

Hur ser en optimal galakväll ut för dig?

– Ett trevligt mingel som går över i en underhållande show i galatappning med fokus på de nominerade och vinnarna. Jag vill att det lokala musiklivet ska få en klapp på axeln. Det finns så mycket bra.