Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir ny chefredaktör på Arbetarbladet

En ödmjuk hårdrockare som gillar att ta debatten ska föra Arbetarbladet in i framtiden. Och vår blivande chefredaktör Daniel Nordström ser fram emot utmaningen.

– Det ska bli intressant att få lära känna området och människorna, säger han.

Daniel Nordström tog den långa vägen.

Började som frilansande sportskribent på Västerbottens Folkblad (numera Folkbladet Västerbotten) i gymnasieåldern, fick fast jobb som redigerare 1988 och arbetade sig fram till chefredaktörsposten som han tillträde 2011.

När så Arbetarbladets nuvarande chefredaktör Sven Johansson annonserade att han skulle sluta i december förra året såg han sin chans att få anta en ny utmaning.

Och i går blev det offentligt att det är Daniel Nordström som ska leda tidningen vidare in i digitaliseringens tidevarv.

– Det är med viss sorg jag lämnar Folkbladet men jag är samtidigt väldigt glad och ödmjuk inför den här uppgiften, säger han.

Vad var det som fick dig att söka jobbet som chefredaktör för Arbetarbladet?

– Det kändes som ett intressant uppdrag i ett spännande område. Arbetarbladet är en klassisk tidning som jag har hört mycket gott om. Sen dök det upp i ett skede i livet som passade bra, det var läge att göra något annat.

Hur ser du på den förändringsprocess som tidningsbranschen är inne i?

– Alla vet att saker måste förändras men inte hur. Det är det vi måste reda ut. Förändringsprocesser är jobbiga och skapar förvirring. Det gäller att vara ödmjuk inför det och försöka hitta det som är lustfyllt och kul. Sen är det viktigt att vi förstår varför vi förändrar och inte gör det för sakens skull. Vi måste utgå från läsarna, det är de och annonsörerna som avgör i vilka kanaler vi ska finnas.

Hur kommer läsarna att märka av din närvaro?

– Inledningsvis kommer jag att lyssna in mig mycket, så det kommer inte att bli några dramatiska förändringar i tidningen direkt. Däremot gillar jag att vara med i den lokala debatten så det kommer förhoppningsvis att märkas fort att jag blir en röst i samhället. Jag tycker att det är en viktig del av jobbet.

Daniel Nordström berättar att han fortfarande har mycket att lära om Arbetarbladets spridningsområde, men att det samtidigt kan vara en fördel att komma in och se saker med nya ögon.

En sak har han dock redan järnkoll på:

– Jag har ett stort intresse för hårdrock och i Gävle finns ju Getaway rock festival som är riktigt bra. Jag har funderat på att åka dit i flera år men det har inte blivit av. Det vore fantastiskt om det blev det i sommar. Det är ju rena julafton för en sån som mig.