Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han gjorde det omöjliga

17-åriga Habib Gholami från Afghanistan gick ut nian på Stenebergsskolan under tisdagen och fick stipendium för att ha ”gjort det omöjliga möjligt”.

Annons

Stenebergsskolans mellan- och högstadium hade skolavslutning i Staffans kyrka på tisdagförmiddagen och rektorn Camilla Hansen delade ut stipendier till framstående elever i årskurs 9. En av de lyckliga var Habib Dohlami, 17 år, som började på Stenebergsskolan i december 2011 och avslutar nian med betyg i alla ämnen.

– Den här killen har kämpat från första dagen och varje dag. Han har gjort det omöjliga möjligt. Hans positiva energi smittar av sig till övriga, sade Camilla Hansen då hon läste ur motiveringen.

Habib Gholami kom som ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan till Sverige år 2010 och han hade inte gått i skola i sitt hemland.

– Jag har fått kämpa mycket. Jag har pluggat mycket efter skolan och fått bra stöd från lärare. På fritiden har jag spelat fotboll också, för att koppla av, säger han.

Utanför kyrkan var det många som ville gratta Habib Gholami till hans prestation, däribland Katharina Palmqvist, som jobbat som extraresurs till honom i skolan.

– Han är en enorm person som sprider positivitet omkring sig hela tiden och han har utvecklats så mycket under de här åren.

Stipendiet, som bestod av ett presentkort på 500 kronor på Stadium, kom som en överraskning för Habib Gholami.

– Jag hade ingen aning. Först kunde jag inte förstå att det var sant, men nu börjar jag fatta.